Oldalunk jelenleg átalakítás alatt áll! Ha hibát vagy anomáliát tapasztalsz, tudunk róla, csak még nem jutottunk oda. :) Türelmedért hálás köszönet!

MOVIE Reels

3 film amit MINDENKÉPP nézz meg az Oscar gála előtt

Az idei filmünnep, az Oscar gála is tartogat majd meglepetéseket hidd el! De hogy rákészülj a Disney+-on 23:30-kor kezdődő monstre showra, ajánlok 3 filmet, amit ha pontban vasárnap 17:00-kor indítasz el, pontosan a show kezdéséig tart!

Az Oscar-gála minden évben a világ egyik leginkább várt eseménye, ahol a filmipar legjobbjai gyűlnek össze, hogy megünnepeljék az elmúlt év kiemelkedő alkotásait. A díjátadó nemcsak a filmekről szól, hanem számos érdekességet és meglepetést is tartogat a nézők számára. Íme, néhány izgalmas tény és történet az Oscar-gála múltjából és jelenéből.

Oscar-gála és a Vörös Szőnyeg Története

Az Oscar-gála vörös szőnyege ikonikus része az eseménynek, de kevesen tudják, hogy a szőnyeg valójában 1961 óta vörös. Az idén a szervezők egy különleges változtatást hoztak, két “sávos” lett a vörös szőnyeg, hogy gyorsítsák a haladást. A szőnyeg leterítése több mint 600 órát vesz igénybe, és a gála költségei forintba átszámolva több mint 2 milliárd forintnak felelnek meg.

Öltözködési Szabályok és Székfeltöltők

Az Oscar-gálán a jelölteknek szigorú öltözködési szabályokat kell követniük, hogy ne legyenek túl hétköznapiak. Azok számára, akik nem jelöltek, de részt vesznek a gálán, sötét ruhát írnak elő, hogy ne vonják el a figyelmet a jelöltekről. A székfeltöltők fontos szerepet játszanak az eseményen, akiknek az a dolguk, hogy feltöltsék az üres helyeket, ha valaki kiment a mosdóba.

A Díj és a Győztesek

Az Oscar-szobrocska meglehetősen nehéz, bronzból készül és 24 karátos arannyal vonják be. A szobor 35 centiméter magas és közel 4 kilogrammot nyom. A győzteseket hátraviszik a kulisszák mögé, és a nevüket a szoborba vésik. Érdekes módon, a szabályzat értelmében a nyertes nem adhatja el a díját, kivéve, ha először az Akadémiának próbálja meg értékesíteni mindössze egy dollárért.

Divat és Stílus az Oscar-gálán

Az Oscar-gála divatja mindig is központi szerepet játszott az eseményen. A 2024-es gálán a Glamour.hu szerint a show legnagyobb sztárja egyértelműen a divat volt. A jelöltek és a hírességek gyakran választanak egyszerű, de nagyszerű ruhákat, amelyek gazdagítják a vörös szőnyeg látványát.

Érdekességek és Vicces Pillanatok az Oscar-gála estjén

Az Oscar-gálán tilos enni, ami számos vicces szituációt eredményezett. A legnagyobb sztárok általában előre csomagolt szendvicsekkel készülnek a maratoni díjátadóra. Az afterpartira való bejutás még nehezebb, mint magára a gálára, és jó eséllyel csak akkor engednek be, ha egy Oscar-díjjal a kezünkben érkezünk.

Az Oscar-gála minden évben újabb és újabb meglepetéseket tartogat a nézők számára. A díjátadó nemcsak a filmeket ünnepli, hanem a divatot, a művészetet és az emberi tehetséget is. A gála érdekességei és hagyományai évről évre gazdagítják a filmes világot, és izgalmas pillanatokat szereznek mind a résztvevőknek, mind a nézőknek világszerte.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb